Do-in Yoga met Mildred at Yoga op 't Schouwburgplein

Do-in Yoga.

Laten stromen van Energie

Do-In ook wel Dao Yin Yoga - is een eeuwenoude oosterse oefenkunst oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin en verder ontwikkeld in Japan.

Do betekent 'het openen van de kanalen en laten stromen van energie langs bepaalde routes'. In betekent "het strekken en bewegen van het lichaam om dit doel te bereiken'.

Vrij vertaald betekent Do-In, 'laten stromen van energie'. De Chinese geneeskunst gaat uit van de lichaamsmeridianen, banen of kanalen waarlangs de levensenergie stroomt. Die energie heet Qi of Chi in het Chinees, Prana in het Sanskriet, of KI, krachtige Ik in het Nederlands.

Do-In is gericht op het in balans brengen van de levensenergie, het opheffen van blokkades en het versterken van je fysieke middelpunt, je core, je hara, daar waar je KI zit.

Do-In vertoont overeenkomsten met Indiase Yoga: strekkingen, zoals de stretchers die je voelt in de houdingen, spelen een belangrijke rol. Daarnaast maak je bij Do-In gebruik van ademtechnieken, meditatieve oefeningen, visualisaties, acupressuur en zelf-Massages. Alles met het doel om de levensenergie, vrij te laten stromen.