Contact

Karel Doormanstraat 101
3012 GD Rotterdam

info@schouwburgpleinrotterdam.nl

Organiseren

Wilt u zelf een evenement organiseren? Daarvoor zijn op en rond het Schouwburgplein verschillende mogelijkheden. Of het nu gaat om festivals op het plein, voorstellingen of zakelijke evenementen, of het vinden van een passende act voor tijdens uw evenement: het Schouwburgplein heeft verschillende mogelijkheden! Klik hiernaast op de specifieke locatie voor meer informatie.

Schouwburgplein

Het Schouwburgplein is een grootstedelijk een architectonische plek voor alle Rotterdammers; een cultureel ontmoetingsplein dat gekleurd wordt door festivals en buitenprogrammering van de grote culturele instellingen op en rondom het plein die zorgen voor volop muziek, dans, opera, theater en circus.De programmering van het Schouwburgplein is bedoeld voor een breed publiek. Commerciële activiteiten die geen binding hebben met kunst, cultuur en/of sport zijn niet toegestaan.

  • Plek op kalender
    De Vereniging Verenigd Schouwburgplein beheert de evenementenkalender van het Schouwburgplein. Wilt u een evenement organiseren? Neem dan eerst contact op met Marjorie van der Windt-Veit, marjorie@schouwburgpleinrotterdam.nl.
  • Stadsproject Schouwburgplein
    Het Schouwburgplein Rotterdam is onderdeel van de 7 Stadsprojecten uit het stadsakkoord Rotterdam Sterker Door. In opdracht van de Vereniging Verenigd Schouwburgplein (VVS) behartigd omgevingsmanager Jan Hiddink, gedurende de ontwikkeling van dit stadsproject, de belangen van iedereen die op het plein samenkomt. Voor meer informatie neem contact op via janhiddink@schouwburgpleinrotterdam.nl
  • Vergunning
    Nadat u heeft nagegaan bij de VVS of er plek is op de kalender van het Schouwburgplein moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente Rotterdam. Voor grotere evenementen (B/C) is de procedure anders, daarvoor moet u uw evenement voor 1 september aanmelden bij Rotterdam Festivals. Meer informatie over type vergunningen, voorwaarden en termijnen vindt u hier.

Theater Rotterdam

Theater Rotterdam Schouwburg is een locatie met grootstedelijke allure met ruimte voor ieder soort evenement. Het culturele karakter geeft uw evenement niet alleen een creatieve impuls, maar maakt ook dat Theater Rotterdam Schouwburg alle artistieke en technische knowhow in huis heeft om u te ondersteunen.

Of u nu een intieme activiteit organiseert of een groot bedrijfsevenement, een prominent theater als de Schouwburg heeft alles in huis om van uw evenement een succes te maken. Er zijn zalen met een capaciteit van meer dan 850 mensen tot vergaderruimtes voor 20 man.

Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met team Events via event@theaterrotterdam.nl of 010 4044 111

De Doelen

Culturele Verhuur
In de Doelen vinden vele soorten culturele evenementen plaats: uiteraard heel veel concerten, van klassiek tot pop, van singer/songwriter tot elektronisch, blues, jazz, folk, world en allerlei cross overs. Naast concerten is de Doelen ook dé plek voor festivals, comedy, spoken word en boekpresentaties. Er zijn zalen van verschillende grootte: van 2100 bezoekers tot 150, voor elke variatie is een ruimte te vinden. En door aangrenzende zalen te gebruiken kan de capaciteit vergroot worden, tot wel 3.500 bezoekers. Kijk hier voor meer informatie, mail cultureleverhuur@dedoelen.nl of bel: 010 21 71 739 of 010 21 71 711.

Zakelijke bijeenkomsten
Als congresgebouw is de Doelen een belangrijke speler op de nationale en internationale congres- en evenementenmarkt, waarbij optimale dienstverlening voorop staat. De 4 zalen en ruim 30 subzalen in de Doelen worden jaarlijks ruim 1200 keer ingezet voor uiteenlopende evenementen; concerten in alle genres, congressen en andere zakelijke evenementen.
Kijk hier voor alle mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten of bel 010 217 17 35

PATHE BUSINESS

Pathé is bekend als grootste bioscoopketen van Nederland. Naast filmvertoningen biedt Pathé Business legio mogelijkheden voor bedrijven, scholen en andere organisaties.  Zoals theater- en zaalverhuur voor congressen en evenementen, besloten filmvoorstellingen, verkoop van filmvouchers voor relaties en medewerkers, en verzorgt Pathé Business de giftcards die gekocht kunnen worden in onze theaters en via de webshop.

Voor informatie & reserveringen:

Telefoonnummer:  +31 (0)20 575 1880 |  Email: events@pathe.nl | www.pathebusiness.nl

Pauluskerk Rotterdam

Op zoek naar een iconische plek voor een bijeenkomst of evenement? Pauluskerk Rotterdam zet de deuren van het gebouw graag open. De ruime kerkzaal is bijvoorbeeld geschikt voor een lezing of concert, de verschillende vergaderzalen bieden ruimte aan grote en kleine groepen. De meerwaarde van de Pauluskerk als locatie, is natuurlijk wat er allemaal gebeurt. Als u dat wilt, vertelt de Pauluskerk uw gezelschap voorafgaand aan de bijeenkomst graag wat de Pauluskerk doet. Hier vindt u meer informatie over het huren van ruimtes in de Pauluskerk. 

Codarts Agency

Bent u op zoek naar een muzikant, danser of circusartiest? Boek Codartsstudenten via Codarts Agency.

Codarts Agency is het impresariaat van Codarts. Bij het impresariaat kunt u terecht voor schnabbels, optredens en (grote) evenementen. Jaarlijks verzorgen de studenten van Codarts ongeveer 150 optredens. Een greep uit de evenementen: de kerstshow in de Burgerzaal (Gemeente Rotterdam) voor het college van B en W, slotconcert Internationaal Film Festival Rotterdam, 40-jarig jubileum Vereniging Hogescholen, opening culturele seizoen op Schouwburgplein (Rotterdam) en de opening van de boulevard Kruisplein.

Neem voor meer informatie contact op met Codarts Agency, Monica van Steen: agency@codarts.nl.

Partners

Het programma op het Schouwburgplein Rotterdam is het initiatief van de Vereniging Verenigd Schouwburgplein, waarin Theater Rotterdam, De Doelen, het International Filmfestival Rotterdam, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Codarts, SKVR, het oude Luxor, Pathé Schouwburgplein, de Pauluskerk, bewonersorganisaties en ondernemers verenigd zijn. Het Verenigd Schouwburgplein heeft als doel het Schouwburgplein te versterken als gastvrij, grootstedelijk plein voor alle Rotterdammers.

In het artikel‘Het onmogelijke mogelijk, daar word je gulzig van’ leest u meer over de Vereniging Verenigd Schouwburgplein. Het verscheen als hoofdstuk in het boek De Stad op ooghoogte, samengesteld door STIPO.

De Vereniging Verenigd Schouwburgplein doet dit met steun van Rotterdam Festivals en de Gemeente Rotterdam.

 

GeschiedenisVóór de Tweede Wereldoorlog bevond zich een dichtbebouwde buurt op de plek waar nu het Schouwburgplein ligt. In de jaren zestig werd de ondergrondse garage voltooid en opende de Doelen. Sindsdien is het Schouwburgplein een autovrije zone. Het plein was een symbool voor de verandering die Rotterdam heeft ondergaan als gevolg van de wederopbouw. In 1996 ontwierp en realiseerde Adriaan Geuze van West8 een nieuw Schouwburgplein. Het zweeft boven het straatniveau en fungeert als stadspodium. In het plein verwijzen metalen, rubberen en houten elementen naar de haven. Sinds de oplevering leidde het plein tot discussie, variërend van mondiale lof voor de architectuur tot kritiek op hoe het functioneert als een stedelijk plein. Er ligt een maquette van het plein in het MOMA in New York, maar het Schouwburgplein prijkt ook op de Hall of Shame van Project for Public Spaces: “een perfect voorbeeld van hoe een designstatement nog geen goed plein oplevert.”