Gratis zomerprogramma op het schouwburgplein!

Van mei t/m september is het zomer op het Schouwburgplein! In het hart van Rotterdam vind je elke week een gratis programma vol ontspannende yoga-lessen, vrolijke activiteiten en uitbundige voorstellingen. Doe mee aan Yoga op 't Schouwburgplein, wordt fit tijdens de Happy Fit Challenge en geniet van de gevarieerde Zondagmiddag. Een dagje uit met de kids? Kom dan in de zomervakantie elke woensdagmiddag kijken bij de leukste gratis kindertheater-shows, gewoon in de open lucht!

Wil jij weten wat er te doen is? Bekijk onze agenda hier.

Elke zondag gratis yoga!

Op zondag 12 mei 2019 start het nieuw yoga-seizoen op het Schouwburgplein. Vanaf dan kan je iedere zondag van 11:00-12:00 weer genieten van gratis yoga-workshops in de Rotterdamse buitenlucht.

Elke les is gratis toegankelijk en wordt verzorgd door een Rotterdamse yoga-school. Dé kans om vol energie voor de dag te komen en kennis te maken met verschillende yoga-stijlen. Van opwekkende Kundalini en speelse Wobbel yoga tot pittige WorkBodyBalance en Functional Pilates. Doe mee!

Goed om te weten!
De yogalessen zijn open voor iedereen. Je hebt geen ervaring nodig. Neem je eigen matje mee of huur er één voor 3 euro. Een matje kopen kost 15 euro. Met regen gaat de les helaas niet door. Kijk voor actuele informatie kijk op onze FB @yogaophetschouwburgplein

Volg ons ook op FB / Instagram: @yogaoptschouwburgplein

Foto © Marjorie van der Windt-Veit

vinyasa yoga schouwburgplein

Werkzaamheden Jacobusstraat tot okt '19

Vanaf maandag 6 mei 2019 start de gemeente Rotterdam met werkzaamheden in de Jacobusstraat. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd en duurt tot uiterlijk oktober 2019. In de straat gaat de gemeente een infiltratieriool aanleggen om het hemelwater zoveel mogelijk op te vangen in het gebied zelf. Ook krijgt de straat nieuwe bestrating en hopelijk meer geveltuintjes. Aan de eigenaren is gevraagd of zij willen meewerken aan hangverlichting in de straat.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Lees hier de uitgebreide nieuwsbrief van de Gemeente Rotterdam.

Renovatie rijksmonument nieuwe stap in verduurzaming

Het publiek-private samenwerkingsverband 7 Square Endeavour grijpt de renovatie van het pand aan de Joost Banckertsplaats aan om het aangrenzende Rotterdamse Schouwburgplein verder te verduurzamen. Het pand wordt duurzaam verbouwd tot het meest gezonde rijksmonument van Rotterdam. Dit initiatief past in het publiek-private investeringsplan dat stapsgewijs toewerkt naar een 100% klimaatneutraal Schouwburgplein in 2030.

Gezonde en comfortabele woonplek
Initiatiefnemers Amvest, Arcadis en Dura Vermeer gingen samen op zoek naar mogelijkheden om het gebouw – grotendeels eigendom van Amvest – te renoveren tot het meest gezonde rijksmonument van Rotterdam. Het monumentale pand wordt een gezonde en comfortabele woonplek voor bestaande en nieuwe bewoners die in het levendige, culturele hart van Rotterdam willen wonen. Bij de renovatie worden duurzame materialen en energieconcepten toegepast. Het duurzame, groene dak zorgt voor waterberging en draagt bij aan fijnstof-, stikstof- en CO2-opname. Dat alles draagt bij aan een gezonde leefomgeving in de binnenstad. Van de bewoners wordt in meerdere opzichten maatschappelijke betrokkenheid verwacht: naast zorg voor buurtgenoten ook de bereidheid om samen het dak te beheren en invulling te geven aan het plantsoen.

Ambitie
Ontwikkelaar-belegger Amvest, advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en Dura Vermeer tekenden voor ambitie en strategisch ontwerp van deze grootschalige renovatie. Dit onder de vlag van 7 Square Endeavour. Genoemde drie initiatiefnemers sluiten op 6 juni 2018 tijdens de Provada een overeenkomst, waarin ze de intentie uitspreken om het ontwerp in samenspraak met de gemeente Rotterdam verder te concretiseren. Dit initiatief sluit ook goed aan op ‘Resilient Rotterdam’, het programma waarmee Rotterdam gaat voor een leefbare en veerkrachtige stad, nu en in toekomst.