LATEST NEWS

Aftermovie SeptemberCool 2022

Het Schouwburgplein Rotterdam is de perfecte bestemming om gratis te genieten van live muziek, theater, pop up marktjes, festivals en meer. Weten hoe dat voelt? Bekijk hier de aftermovie van SeptemberCool op 't Schouwburgplein.

Aftermovie SeptemberCool Schouwburgplein Rotterdam

Nieuw festival: SeptemberCool!

De wijk Cool in Rotterdam is een nieuw gratis, evenement rijker! Op 17 en 18 september veranderen wij het Schouwburgplein in de perfecte, nazomerse bestemming tijdens SeptemberCool. Met de Waluw Vintage Markt, live muziek, spoken word, beats en meer.

Kom gratis genieten van Raw Roets, Spoken Beats onder leiding van Bianca Sallons, muziek van de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie, Cor Nuiten Trio XL, Divine Symmetry, dj Msccruden en meer. SKVR zorgt voor een vrolijk programma voor kids en ook zijn er dansoptredens, de lekkerste drankjes en streetfood. Het programma wordt gepresenteerd door acteur, theatermaker Art-Jan de Vries.

SeptemberCool is een productie van Van der Windt-Veit en de Vereniging Verenigd Schouwburgplein in samenwerking met De Doelen, Codarts, Theater Rotterdam, SKVR, Restaurant Floor, Brasserie Barclay, Alice Streetfood. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

We hopen jullie te begroeten!

Terugblik kinderprogramma!

Met de Mega Maffe Muziekquiz op woensdag 17 augustus kwam ons zomervakantie voor kids-programma tot een einde. Dit jaar zetten wij een gratis programma neer dat niet alleen op het Schouwburgplein te zien was maar ook op het Stadspodium van het Grotekerkplein. Hier konden kinderen (en ouders!) meetrommelen, -zingen en -dansen met de grappigste theatermakers en muzikanten. En ook toevallige voorbijgangers deden mee. Volgend jaar zijn we weer terug. Tot die tijd kan je nog even genieten van de foto's.

Ons programma werd mede mogelijk gemaakt door SKVR.

 

Meneer B. Schouwburgplein Rotterdam

Muurschildering Mauritsplaats!

Op de Mauritsplaats, naast het Schouwburgplein is plaats gemaakt voor een tof streetart project. Het duo TelmoMiel ontwierp voor de zijkant van de Hartsuykerflat een prachtige mural (muurschildering). Andere muurschilderingen van TelmoMiel zijn o.a. te zien op de Kruiskade (‘Feis Forever’, een portret van de doodgeschoten Rotterdamse rapper), Rijnhaven (“Roze”), het Oude Noorden (“Hit the Lights”) en de Eendrachtsstraat (“Don’t Say Nothing”) maar ook in Zweden, Frankrijk, de Verenigde Staten, Italië en Australië.

Meer weten over het duo? Check hun site www.telmomiel.com

Mauritsplaats TelmoMiel