LATEST NEWS

Weer gratis Yoga op 't Schouwburgplein!

Yoga op 't Schouwburgplein gaat weer van start! Op zondag 15 mei trappen we af met een heerlijke Do-In yoga-les van Mildred Villerius. Do-In betekent vrij vertaald, het 'laten stromen van energie'. En dat is dan ook precies waarop je je gaat richten. Kom langs voor dat beetje extra levensenergie, het opheffen van blokkades en het versterken van je fysieke middelpunt.

Vanaf 15 mei kan je elke zondag van 11.00-12.00 kennismaken met een nieuwe yoga-vorm. Elke les wordt gegeven door een andere docenten afkomstig van verschillende yoga-scholen uit Rotterdam. De lessen zijn open voor iedereen, ongeacht ervaring. Het Yoga op 't Schouwburgplein-seizoen loopt t/m 25 september.

Wil jij weten wie er lesgeeft? Ga naar onze agenda voor meer details.
Of volg ons op FB/yogaoptschouwburgplein

De Doelen krijgt groen dak!

Op maandag 20 september werd het startsein gegeven voor de aanleg van een groen dak voor De Doelen.

"Het dak, met een oppervlakte zo groot als tien tennisbanen krijgt beplanting. Eind februari 2022 moet het af zijn. Op den duur wil De Doelen het dak openbaar maken voor publiek, er zelfs evenementen organiseren. Misschien kan publiek straks omhoog via een trap aan de buitenkant van het gebouw, maar hoe en wat precies moet nog verzonnen worden. De beplanting wordt aangelegd op speciale kratten die water vasthouden. Met de begroeiing en waterberging wordt de binnenstad een klein beetje minder stenig en worden extreme droogte en hitte tijdens warme zomers bestreden. Toch heeft dit dak vooral een voorbeeldfunctie, benadrukt Janneke Staarink, directeur van De Doelen. “Het is een voorbeeld dat hopelijk anderen doet volgen. Dit dak is belangrijk om te laten zien hoe het kan.”

Lees het volledige artikel in de Havenloods hier.

Foto: Emile van de Velde

Groen dak De Doelen - foto Emile van de Velde

Gezocht: bestuurders

De Vereniging Verenigd Schouwburgplein (VVS) in Rotterdam is op zoek naar twee stevige bestuurders. De komende jaren gaat ons plein ingrijpend op de schop. Het Schouwburgplein vormt 1 van de zeven grote stadsprojecten waarmee Rotterdam groener, duurzamer, mooier en aardiger wordt. De VVS is daarbij voor de gemeente de aangewezen partner bij de ontwikkeling en herinrichting van het plein, in nauwe samenspraak met andere partijen zoals het samenwerkingsverband 7 Square Endeavour en Rotterdam Festivals.

Onlangs namen we afscheid van bestuurder Jeroen Laven en binnenkort legt ook Bert Determann zijn functie als bestuurder naast zich neer. Beiden hebben een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling van de VVS, waarvoor wij ze zeer erkentelijk zijn. Ter opvolging van, zoeken een voorzitter en een bestuurder die de weg in de stad kennen, die gevoel hebben voor bestuurlijke verhoudingen, die zich uitgedaagd weten door grootschalige projecten en die bovenal hart hebben voor het plein als de magneet van Rotterdam. Het gaat om onbezoldigde functies van ongeveer een halve dag per maand. Interesse? Bekijk de hele vacature hier.

Foto: Gemeente Rotterdam

Aantreden omgevingsmanager Jan Hiddink

In mei is Jan Hiddink begonnen als omgevingsmanager voor het Schouwburgplein. Hiddink doet dat namens de Vereniging Verenigd Schouwburplein (VVS), waarin de belangen van iedereen aan en op het plein samenkomen. Zijn benoeming komt in een periode waarin we met het plein gestaag voort koersen richting de grote verbouwing in de toekomst, die ons plein ingrijpend zal veranderen.

"Het Schouwburgplein is 1 van de 7 grote Stadsprojecten die het aanzien van Rotterdam ingrijpend zullen veranderen. We worden groener, duurzamer, moderner en mooier. Het plein blijft daarbij het podium van de stad met een grote plek voor cultuur, horeca, verblijf en vertier. De leidt tot een dynamische praktijk waarbij je merkt dat het plein een magneet is waarmee we allemaal van doen hebben: als bezoeker of als bewoner, als passant of als uitbater, als vervoerder of als standhouder. De bonte optelsom van al die belangen en ervaringen komt samen in de VVS en vormt voor mij de leidraad in de gesprekken met de gemeente over de toekomst van het plein. We zijn daarbij toegankelijk, aanwezig en betrokken. Ik kijk ernaar uit samen te werken aan de toekomst; samen maken wij het plein." Jan Hiddink (omgevingsmanager Schouwburgplein Rotterdam)

Jan Hiddink is meerdere keren per week op het plein te vinden. Heb je vragen, wil je meepraten en/of een afspraak maken?
Mail janhiddink@schouwburgpleinrotterdam.nl.