LATEST NEWS

Stadsakkoord: Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten.

Zoals jullie misschien al weten is het Schouwburgplein Rotterdam onderdeel van de 7 Stadsprojecten uit het stadsakkoord Rotterdam Sterker Door. Op 15 juni ondertekenden 27 partijen het "Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten". Met het stadsinitiatief richten we onze blik op de toekomst en bedenken we oplossingen voor een duurzaam en klimaatbestendige stad.

Plannen Schouwburgplein
Het Schouwburgplein is nu nog te verdelen in een plein bovenop een parkeergarage, omliggende straten, fietspad plus trottoirs en de culturele instellingen en gebouwen eromheen. In het nieuwe plan wordt het Schouwburgplein één geheel. Van de Doelen tot de Schouwburg, van de restaurants aan de Karel Doormanstraat tot de restaurants in de Hartsuykerflat. De herinrichting en materialen zijn op elkaar afgestemd, nodigen uit om te verblijven en zijn geschikt voor culturele evenementen. Het plein wordt als het ware een verlengstuk van de podia binnen. Om dit te bereiken komt er een nieuwe vloer op het dak van de parkeergarage, komt er meer groen en worden de straten om het plein aangepakt. Ook komt er een grote ondergrondse fietsenstalling en een waterbergingssysteem.

  • Plek om te verblijven
  • De plek voor evenementen in de binnenstad
  • Nieuwe fietsenstalling
  • Groene daken omliggende gebouwen
  • Van en voor alle Rotterdammers
  • Autoluwe inrichting om plein
  • Meer ruimte horeca

Wil je de voortgang van de 7 Stadsprojecten in de gaten houden? Check dan rotterdam.nl/zevenstadsprojecten.

Lees het volledige persbericht over het Stadsakkoord hier.

Foto: Gemeente Rotterdam

Weer tijd voor Yoga op 't Schouwburgplein!

En nu is het dan echt zover. Yoga op 't Schouwburgplein is eindelijk weer van start. Elke zondag kan je van 11.00-12.00 kennismaken met een nieuwe yoga-vorm en docenten van verschillende yoga-scholen uit Rotterdam. Kinderen kunnen op woensdagmiddag 28 juli en 25 augustus (15:00-16:00) hun yoga-hart ophalen tijdens twee speciale kids specials!

Wil je meedoen? Meld je dan even aan. Vanwege de corona is er dit jaar per keer plek voor maximaal 50 deelnemers.
Je kunt je een dag van te voren aanmelden via soulandsociety.nl

Wil jij weten wie er lesgeeft? Ga naar onze agenda voor meer details.
Of volg ons op FB/yogaoptschouwburgplein

Internationaal Filmfestival Rotterdam 2021

Van 2 tot en met 6 juni vindt het feestelijke slotprogramma van de 50e IFFR 2021 plaats, online én in bioscopen en filmtheaters in Rotterdam. Het afsluitende programma van de verlengde 50ste editie van het IFFR vindt plaats van 2 tot en met 6 juni, met uitloop voor on-demandfilms tot 9 juni. Beleef het uitgebreide programma met films en IFFR Talks online, op het op maat gemaakte platform IFFR.com.

Bekijk de volledige filmselectie op IFFR.com
Alle films in het juni-programma zijn gedurende 72 uur on demand beschikbaar. De enige uitzondering is onze openingsfilm, die we live vertonen met een getimede première. Films zijn alleen vanuit Nederland te bekijken.

Check de laatste updates over het programma hier.

Theater Rotterdam te koop!

Op zaterdag 29 mei is Theater Rotterdam te koop! Het kleurrijke werk van streetartist Naamlooozz (Kenneth Letsoin), waardoor de gevel van TR in een kunstwerk veranderde, wordt in stukjes gezaagd en voor een bedrag naar keuze verkocht. Je bepaalt niet alleen zelf de prijs, maar je wijst ook het stukje aan dat je graag wilt hebben en in welke maat.

Zie voor meer informatie de website van Theater Rotterdam en dit clipje op YouTube.