LATEST NEWS

Schouwburgplein, één van de zeven grote projecten

Er is groen licht! Op 17 juni maakte het Rotterdamse stadsbestuur in zijn voorjaarsnota bekend dat het 233 miljoen euro wil investeren in zeven ‘beeldbepalende’ en vooral groene stadsprojecten. De investering maakt onderdeel uit van een breed herstel- en investeringsprogramma, Rotterdam. Sterker door. Met dit programma wil het college van B&W de onmiskenbaar negatieve effecten van de coronacrisis het hoofd bieden én verder bouwen aan de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de stad. De komende jaren wordt een kwaliteitsimpuls gegeven met de volgende projecten: Alexanderplein, Rijnhavenpark, de Hofbogen, Maashavenpark, Hofplein & Blaak, Schouwburgplein en Getijdepark Feyenoord.

De bedoeling is dat alle zeven projecten binnen 10 jaar zijn afgerond. De gemeenteraad besluit na de zomer over de enorme investering.

Lees het persbericht "Rotterdam Sterker Door" hier.

New, adapted terrace facilities

Extra and adapted terrace facilities that meet the new Corona regulations will soon be made available on and around the Schouwburgplein Rotterdam. One example is the opening of a temporary outdoor bar that will be placed at the square. The plan for the new terrace facilities was developed in collaboration with the ondernemers-vereniging and the Gemeente Rotterdam.

Want to know more about the terrace facilities in Rotterdam? Read more in the AD Rotterdam here. Or this recently published article in the Havenloods (Dutch only).

Aangepaste terrasvoorzieningen Schouwburgplein

Op en rondom het Schouwburgplein Rotterdam verschijnen binnenkort extra en aangepaste terrasvoorzieningen die voldoen aan de nieuwe Corona-voorschriften. Zo wordt er op het Schouwburgplein tijdelijk een buitenbar geplaatst. Het plan voor de nieuwe terrasvoorzieningen is ontwikkeld in samenwerking met de ondernemersvereniging van het Schouwburgplein.

Meer weten over de terrasvoorzieningen in Rotterdam? Lees hier meer in het AD Rotterdam. Of dit onlangs verschenen artikel in de Havenloods.

 

Nu te zien: This is .... Rotterdam Schouwburgplein

Het zal je niet zijn ontgaan dat vanwege het Corona-virus diverse festivals en culturele programma's tot in ieder geval september zijn afgelast. Ook wij hebben vanwege de maatregelen met pijn in ons hart, ons wekelijkse zomerprogramma moeten afzeggen. Met de spontane buitenlucht expo "This is … Rotterdam Schouwburgplein" bedacht programmeur en pleincoordinator Marjorie Van der Windt-Veit een opbeurende vervanging. Uit eigen archief selecteerde ze beelden uit de rijke festivalgeschiedenis van het Schouwburgplein. Naast de foto's is “Momento de claridad” te zien van de Rotterdamse-Argentijnse kunstenaar Diana Roig. Het kleurrijke kunstwerk is een uitsnede van een nieuw schilderij waarin ze het voelbare bewustzijn van de energie om ons heen verbeeldt.

Met This is … Rotterdam Schouwburgplein laten we zien dat - zelfs in momenten van crisis - het plein, de stad en haar bewoners, voortdurend in beweging zijn. De expositie is nu te zien. Kom je langs?