Aanschouw het Plein (terugblik)

Op woensdag 15 juni konden bezoekers aan het Schouwburgplein even terug in de tijd met de expositie Aanschouw het Plein. Deze expositie werd samengesteld door derdejaarsstudenten Emre Çetin en Frank Libregts van de Willem de Kooning Academie als onderdeel van een project over het belang van leefbare pleinen in een verdichtende stad.

Emre en Frank over het project: "Wij zijn dit project gestart vanuit onze interesse voor leefbare pleinen in de stad. Met leefbaar bedoelen wij: een plek die aangenaam is om te bezoeken en te verblijven voor stadsbewoners. Een plek die uitnodigt tot sociaal contact, veilig is en waar genoeg te doen is qua activiteiten.
 Tijdens ons onderzoek kwamen we Marjorie van der Windt tegen als pleinmanager van het Schouwburgplein. Wij wilden graag met Marjorie in gesprek over haar werk en visie als pleinmanager. Tijdens het gesprek bood ze ons de mogelijkheid om zelf iets te organiseren op het plein."

Met de expositie wilde de twee het belang van programmering op pleinen in de stad tonen. Met programma nodig je mensen uit tot een bezoek en om langer te verblijven op het plein. Nadat ze erachter kwamen wat voor bijzondere gebeurtenissen er op het Schouwburgplein hebben plaatsgevonden. En hoe het plein meerdere keren flink is veranderd qua looks besloten ze dit te delen met de rest van de stad. De tentoonstelling was te zien op woensdag 15 juni.