Hij is fijn met o.a. Loes Luca, Frédérique Spigt, Pierre van Duijl

Op zondag 3 oktober komen verschillende bekende Rotterdamse volkszangers samen tijdens de eerste editie van Hij is Fijn. Het gratis muziekevent Hij is Fijn is een ode aan de Rotterdamse volkscultuur. Met een vleugje nostalgie. Zing je mee?

Loes Luca, Frédérique Spigt, Pierre van Duijl, Keimpe de Jong en meer.

Loes Luca is een actrice, comédienne en zangeres bekend van vele televisie-, musical- en theaterproducties. Ze stond jarenlang op De Parade met de muzikale act Nénette et les Zézettes en treedt regelmatig op als Franse chansonnière.

Frédérique Spigt (Rotterdam, 1957) is een zangeres, actrice en kunstenares. Ze speelde o.a. in de band I've Got The Bullets waarmee ze Amerikaans georiënteerde rock en soul muziek maakte. Spigt staat bekend om haar rauwe, krachtige stemgeluid.

De Rotterdamse zanger en accordeonist Pierre van Duijl (1958) combineert het levenslied met de energie en rauwheid van rock ‘n roll. Als echte 'chanteur' vertolkt hij een breed repertoire. Denk aan Johnny Jordaan en Bram Vermeulen maar ook Jacques Brel en Frank Sinatra.

Keimpe de Jong (Sneek, 1957, Rotterdam sinds 1978) is saxofonist, componist, liedjesschrijver, theatermaker, dirigent en muzikale evenementen-bedenker. Tijdens deze editie van Hij is Fijn brengt hij een ode aan de Rotterdamse muziek op straat. Ook nodigde hij als special act Lwela Kasulwe uit.

De Congolese Lwela Kasulwe is een singer-songwriter woon en werkzaam in Rotterdam. Samen met zijn band brengt hij een eigenzinnige mix van traditioneel Afrikaanse muziek en ritmes, soul, funk en jazz. Zijn tijdloze nummers, geschreven in Swahili en Lingala, gaan over het dagelijkse bestaan, liefde, onrecht, sociale kwesties en de emotionele wereld van de mens.

Zondag 3 oktober
15:00-18:00
GRATIS
Schouwburgplein Rotterdam

Let op! Neem voor dit event een Coronabewijs mee op mobiel of papier. Wij controleren met de Corona Check App.