Zondag in Café Floor: Duygu Alkan Trio x DJ Soulbird

Ondanks dat de herfst begonnen is gaan we toch nog nazomeren met het Schouwburgplein in Rotterdam. Op zondag 2 oktober zorgen we, in Café Restaurant Floor voor heerlijke nazomerse klanken en sferen. Droom weg en laat je verwonderen door muzikanten en DJ’s met heimwee naar verre oorden en een koel briesje aan het zwembad. Vergeet je dansschoenen niet want die ga je nodig hebben.
Deze zondag brengt het Duygu Alkan Trio je niet alleen traditionele en klassieke muziek uit Turkije, Griekenland en Anatolië, maar ook enkele nieuwe composities, waarin improvisatie altijd een belangrijke rol speelt. Nummers worden gezongen in het Turks, Grieks, Sefardisch, Koerdisch en Armeens. Voor het Duygu Alkan Trio is muziek niet alleen een middel om te laten zien hoe cultureel divers Anatolië was en is, maar ook om te bewijzen hoeveel we gemeen hebben, in plaats van focussen op onze verschillen. De artiesten komen uit verschillende culturen en weten als geen ander het oude met het nieuwe te combineren. Duygu Alkan kwam in 2017 vanuit Izmir (Turkije) naar Nederland om te studeren aan Codarts, het Conservatorium van Rotterdam. Ze studeerde af in juni 2019. Voordat ze hier kwam studeerde ze klassieke Ottomaanse muziek aan het Staatsconservatorium voor Turkse muziek van de universiteit van Ege.
De middag wordt afgesloten met de dansbare draaitafel van DJ Soulbird.
Nazomer met 't Schouwburgplein
zondag 2 oktober
15.00-18.00
Gratis
Locatie: Café Restaurant Floor
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Verenigd Schouwburgplein Rotterdam, Codarts en de Gemeente Rotterdam.