Drie zondagen vol Afrobeat, Cabojazz en Arabische fusion

Speciaal voor North Sea Round Town programmeert de Doelen deze zomer, drie zondagen vol Afrobeat, Cabojazz en Arabische fusion op het Schouwburgplein. Alle optredens zijn gratis. Mis het niet!

Zondag 30 juni, 15:00 - CaboCubaJazz
Op zondag 30 juni kan je genieten van de unieke mengvorm van dromerige Kaapverdische songs, opzwepende Cubaanse dansmuziek en avontuurlijke jazz van Cabocubajazz. Dit internationale ensemble mengt op onnavolgbare wijze de melancholie van de Kaapverdische eilanden met opzwepende Cubaanse rumba en salsa, geheel in de avontuurlijke geest van de hedendaagse jazz.

‘Een stevig groovende melange van opwindende vraag- en antwoordzang, sensuele melodieën en weldadige koortjes, opgefleurd door sterke arrangementen en improvisaties.’ De Volkskrant.

Zondag 7 juli 15.00 - Kolonel Djafaar
Op zondag 7 juli zorgt Kolonel Djafaar voor een dansbare groove met een stevige basis van percussie, gitaar en bas. Keys voegen daar een psychedelisch kantje aan toe. Laat je meeslepen door de verhalende melodieën van de vier koperblazers: van subtiele aanvullingen tot scheurende solo's. Het geheel geeft een heel eigen interpretatie van Afrobeat en Ethiojazz. 

Zondag 14 juli 15.00 - Dyar
Dyar is het Arabische woord voor huis: een denkbeeldig huis waar iedereen zich welkom voelt en waar Arabische en westerse muziek samen kunnen wonen. Verwacht van Dyar eigen nummer maar ook een programma van Arabische muziek vermengt met muziekstijlen van over de hele wereld. Want muziek verbindt ons allemaal!

Benieuwd naar het hele zomerprogramma op het Schouwburgplein?
Ga naar de agenda.