Augustus op het Schouwburgplein

Gratis programma's voor jong en oud!


Ook in augustus is er elke week iets te beleven op het Schouwburgplein Rotterdam. Voor de jongste generatie is er op woensdagmiddag een gratis kidsprogramma met de leukste voorstellingen en workshops. Op de zondag is er yoga en staan er twee muzikale belevingen op het programma. 

Zomerse klanken en kletspraat
Op zondag 22 en zondag 29 augustus, 15:00-17:00, word je als bezoeker van het Schouwburgplein verblijd met zomerse klanken om lekker bij onderuit te zakken. Op het podium zie je live optredens met onder andere de relaxte, dansbare tunes van DJ Soulbird. Ontdek nieuwe artiesten en muziek, dans mee en creëer je eigen vakantie-beleving in het hart van de stad.

Op woensdag 11 augustus, 15:00-17:00 strijkt theater-, praatjes- en hartjesmaker Camie Bonger met haar PraatPaal neer op het Schouwburgplein. Vroeger stonden praatpalen langs de weg. Camie gaat met zo’n praatpaal de straat op. Een theatraal praatprogramma voor alle mensen, jong of oud, met een beetje pech onderweg.

Uit je hoofd, in je lijf!
Elke woensdagmiddag is het speeltijd voor kinderen op het Schouwburgplein. Zo is op woensdag 4 augustus, 15:00-16:00 de SKVR meespeel-voorstelling Mijn Lijf Live! te zien voor kinderen vanaf 6 jaar. Mijn lijf Live! is een leuke, leerzame interactieve show met woordkunstenaar en theatermaker Michline Plukker. Een spetterend spelprogramma vol leerzame feitjes over ons lijf, dancebreaks, een quiz en een spannend finalespel.

Op woensdag 18 augustus, 15:00-16:00 kan je meedansen in de SKVR voorstelling Ik ben de beste, wie ben jij? met dansmakers Celine Braakman en Kristen van Tol. In deze speelse en energieke voorstelling voor kids van 4-8 jaar, zie je in twintig minuten alle onderdelen van de beste zijn voorbij komen. Na de humoristische voorstelling volgt een dansworkshop waarin je met de rest van het publiek ontdekt waar je goed in bent!

We eindigen de maand augustus op woensdag 25 augustus speels en vrolijk met een kinderyoga-workshop door yogajuf Lieke Verheul en de dansworkshop Wijzer met Remses Rafaela. Yogajuf Lieke laat van 12:00-13:00 zien dat je niet vroeg genoeg met yoga in aanraking kan komen. De workshops is open voor kinderen van 6-12 jaar, doe je met haar mee? Na de yoga kan je van 15:00-16:00 meedoen met de inspirerende dansworkshop Wijzer (vanaf 7 jaar). Met danser en choreograaf Remses Rafaela bedenk je zeker 10 manieren om niet in slaap te vallen. Net als in zijn voorstelling Wijzer fantaseer je je eigen spel, breek je de tent af en doe je er alles aan om wakker te blijven.

Yoga in de buitenlucht
De wekelijkse yogaworkshops op zondag zijn alweer een tijdje van start. Rol elke zondag van 11:00-12:00 je matje uit en laat je inspireren door verschillende stijlen en yoga-docenten. Denk aan uplifting Vinyassa, Kundalini yoga, Hatha en Yin.

Goed om te weten. Alle programma’s op het Schouwburgplein Rotterdam worden georganiseerd met de inachtneming van de maatregelen rondom corona en de richtlijnen van het RIVM.

Kijk voor het hele programma op schouwburgpleinrotterdam.nl