Zomer op 't Schouwburgplein: Gandhaya Quartet X DJ Soulbird

Op vakantie in eigen land!


Op zondag 28 augustus zorgen we weer voor heerlijk zomerse sferen. Droom weg en laat je verwonderen door muzikanten en DJ’s met heimwee naar verre oorden, teenslippers en een koel briesje aan het zwembad.

Deze zondag brengt het Ghandhaya Quartet je Braziliaanse klanken in de oren. Het ensemble bestaat uit muzikanten met zeer verschillende achtergronden en dat hoor je. Angelo Ursini (Brazilië) brengt het warme, melodieuze en groovy geluid uit Brazilië mee met verschillende fluiten die hij zelf heeft ontwikkeld. De percussie, in handen van Ze Malandro (Spanje) combineert authentieke Braziliaanse ritmes met de energieke flamenco-traditie uit Andalusië. De klassiek geschoolde Tarang Poddar (India) begeleidt hen met de tabla die hij ook wist toe te passen op de Braziliaanse ritmes. Deze experimentele kakofonie zorgt voor een geheel eigen geluid en nodigt je uit om te dansen en te genieten.

De middag wordt afgesloten met de relaxte draaitafel van DJ Soulbird.

Zomer op 't Schouwburgplein
zondag 28 augustus
15.00-18.00
Gratis

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Verenigd Schouwburgplein Rotterdam, Codarts en de Gemeente Rotterdam.